top of page
Search
  • MICHAEL ARTZ

Kulturpris 2021 - Hörselskadades Riksförbund


Jag skulle första vilja tacka Jan Peter Strömgren och Hörselskadades Riksförbund för denna fina utmärkelse. Detta betyder väldigt mycket för mig, speciellt under dessa tider. Och att det är från en organisationen som arbetar för alla rätta att fungera olika oavsett hörselvariation i Sverige. Jag har sedan jag var liten varit väldigt trygg i min hörselskadad och alltid varit ”ett” med mina hörapparater. Det betyder inte att det inte har varit tufft och att det var stunder när det varit extra kämpigt, men jag har alltid haft den inställningen sen jag var liten att vända motgångar, se ljuset och fortsätta när det känns hopplöst, för det finns alltid en lösning tillslut. Som när jag pimpade mina hörapparater med massa paljetter och stenar, och fick en massa reaktioner från min omgivning.


I mitt skapande har jobbat mycket med skapa världar, och att skildra och fånga mitt intryck av min konstnärliga vision av världen med mina åsikter, värderingar och kreativa uttryck. Det var när jag målade en av men senare tavlor som jag refererade över, att jag hade målat min hörapparater väldigt synligt på konstverket. I samma stund reflekterade jag även att jag aldrig har gått på en utställning eller sett en konstnär som målat hörapparater i sina verk, det finns absolut nånstans i världen. Men inte aktivt här i Sverige, och det är något som jag vill förändra.

Eller vara den förebilden som jag inte hade när jag var liten. En konstnärlig kreatör som verkar professionellt i världen och är stolt över sin hörselskadad, och är en inspiration för andra. Båda att vara stolt i sin hörselvariation men även att följa sina drömmar och mål.


Detta Kulturpris känns som erkännande för den resan som jag hittills har tagit, och den resan som fortsätter.


Återigen stort tack. Och så vilja tacka er för den skillnaden som ni göra för så många människor över hela landet. Tack.

Hampus,

MICHAEL ARTZ

Comments


bottom of page